کفش کالج مردانه به عنوان یک کفش کلاسیک و راحت شناخته میشود که از گذشته تا الان همراه همیشگی مردان بوده و میتوان گفت یک کفش همه پسند است چون تقریبا با هر استایلی ست میشود و برای هر سن و موقعیتی قابل استفاده است.
سوالات مبهم زیادی درمورد کفش کالج مردانه وجود دارند از جمله اینکه آیا کفش کالج همان لوفر است؟ کفش کالج چه تفاوتی با کفش موکازین دارد؟ کفش کالج اولین بار در کدام کشور ساخته شد؟ برای پاسخ به این سوالات ابتدا باید بدانیم کفش کالج چیست و چگونه ساخته شد؟ در این مقاله به صورت خلاصه به این سوالات پاسخ میدهیم پس در ادامه همراه کفش کرال باشید.
کفش کالج چیست؟
کالج یک کفش کلاسیک بدون بند و پاشنه تخت است که از چندین سال گذشته در بین مردم رایج بوده و امروزه نیز به صورت مدرن تر برای مردان و زنان تولید میشود. این مدل کفش ها به دلیل راحتی زیادی که دارند در بین همه ی اقشار جامعه محبوب شده و هر کسی که به استایل و شیک پوشی خود اهمیت میدهد، قطعا یک جفت کفش کالج در کمد خود دارد. برای دیدن سایر مدل های کفش مردانه به فروشگاه ما مراجعه کنید.
تاریخچه ی کفش کالج
به طور قطع نمیتوان گفت که کفش کالج ابتدا در کدام کشور ساخته شد چون نظریه های متفاوتی در این باره وجود دارند. برخی تاریخ نویسان تاریخچه ی آن را به کشور های انگلستان و نروژ نسبت میدهند و در نظریه ی اول میگویند که اولین بار کفش کالج در شهر لندن در سال 1847 میلادی توسط شخصی به اسم “وایلداسمیت لوفر” ساخته شد. در واقع این کفش به دستور پادشاه انگلستان جورج ششم برای استفاده در منزل ساخته شده بود اما بعد ها مردم عادی نیز از آن استفاده کردند و تولید آن گسترش یافت و به مرور زمان به کشور های دیگر نیز راه یافت و امروزه به عنوان یک کفش راحت برای کارهای روزمره و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
نظریه ی دوم در مورد کفش کالج این است که میگویند این کفش ها ابتدا در کشور نروژ توسط فردی به اسم “نیلز گرگوریوسون تورنگر” تولید شدند که به آن موکازین میگفتند و یک کفش پشمی و گرم بود که برای محیط بیرون از خانه و هوای سرد نروژ مناسب بود. بعدا استفاده از این مدل کفش ها در این کشور همه گیر شد و با گذر زمان به یک کفش راحت و محبوب در همه ی کشور ها تبدیل شد.
ویژگی های کفش کالج مردانه
1- نداشتن بند
2- استفاده ی آسان
3- قابلیت ست شدن با استایل های رسمی و اسپرت
4- پاشنه ی کوتاه حدود 1 تا 3 سانتی متر
5- مشخص شدن قسمتی از پا
تفاوت کالج با لوفر چیست؟
در حالت کلی این دو مدل تفاوتی باهم ندارند یعنی کالج همان اسم امروزی لوفر است که در بین ایرانی ها متداول شده است. کسی نمیداند که برای اولین بار چه کسی در ایران نام کالج را به این کفش ها نسبت داد اما شاید دلیل این نامگذاری این بوده که کفش های لوفر به دلیلی راحتی، در دانشگاه ها و اداره ها استفاده میشدند و به همین دلیل به آن کفش کالج میگویند.
تفاوت کالج با موکازین چیست؟
تفاوت اصلی کفش های کالج و موکازین در طراحی آنهاست به طوری که کفش های موکازین اغلب از جنس جیر تولید میشوند و حالتی نرم و انعطاف پذیر دارند و برای موقعیت های غیررسمی مناسب تر هستند اما کالج ها از متریال هایی مثل چرم طبیعی، چرم مصنوعی، جیر و نابوک تولید میشوند و برای استایل های رسمی و کژوال مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی میتوان گفت این دو مدل تفاوت چندانی باهم ندارند و هر دو در یک دسته بندی قرار میگیرند.
انواع کفش کالج مردانه
1: کالج قایقی یا Boat
کالج های قایقی از قدیمی ترین کالج های مردانه هستند که در سال 1935 توسط “پاول اسپری” در آمریکا تولید شدند. این مدل ها اغلب از جنس کتان یا چرم با زیره ای لاستیکی و پاشنه ی کاملا تخت تولید میشوند و کاربرد اصلیشان برای استفاده در روی عرشه ی کشتی ها و قایق ها میباشد چون به گونه ای طراحی شده اند که روی آب و مکان های مرطوب لیز نمیخورند و دلیل نام گذاری آنها هم همین مسئله میتواند باشد. اما با گذر زمان این مدل ها کاربرد اصلی خود را از دست دادند و به عنوان کفشی برای استفاده ی عموم وارد بازار های جهانی شدند.
مشخصه ی اصلی کالج های قایقی وجود بند روی کفش است در حالی که ما گفتیم کالج ها فاقد هرگونه بندی هستند اما با وجود این مسئله باز هم کفش های قایقی را زیر مجموعه ی کالج ها قرار میدهند. کالج های قایقی مدل هایی کاملا اسپرت و راحت هستند و با لباس های خنک و رنگی در فصل تابستان ترکیب بی نظیری میسازند.
2: کالج هورس بیت یا مدل گوچی
کفش کالج مردانه مدل گوچی یکی از مدل های رسمی کالج مردانه است و ویژگی بارز آن وجور بندی به شکل دهانه ی اسب روی آن است که ظاهری زیبا و منحصربه فرد به کفش داده است. این مدل اغلب در رنگ های مشکی و قهوه ای سوخته تولید میشود و در استایل های رسمی با کت و شلوار گزینه ی مناسبی است.
3: کالج پنی
کالج پنی یک مدل کلاسیک و پرکاربرد است که تاریخچه ی آن به کشور آمریکا برمیگردد. این مدل ها در روی کفش نواری به شکل لوزی دارند که شیاری وسط آن وجود دارد و گفته شده که داخل آن شیار سکه میگذاشتند. این کالج ها برای ایجاد یک استایل مینیمال در فصل پاییز با شلوار جین و بافت های یقه دار انتخاب بی نظیری هستند.
4:کالج تاسل یا مدل منگوله دار
کالج های منگوله دار اغلب از جنس جیر در رنگ های مختلف تولید میشوند و همانطور که از نامشان مشخص است، دارای یک منگوله ی تزئینی در قسمت جلوی کفش میباشند که ظاهری زیبا و متفاوت به آن داده است. این مدل ها نیز برای استایل های رسمی و کژوال مورد استفاده قرار میگیرند.
5: کالج Kiltie
ویژگی اصلی کالج های کلیتی، وجود یک تکه ی اضافی روی کفش به صورت ریش ریش است که بیشتر جنبه ی تزئینی دارد. این مدل ها معمولا از جنس چرم طبیعی بوده و برای استفاده در استایل های رسمی و نیمه رسمی کاربرد دارند.
6: کالج درایوینگ
کالج های درایوینگ همان طور که از نامشان پیداست برای رانندگی مناسب هستند چون شیارهایی در زیر کفش وجود دارند که از سر خوردن پا روی پدال های ماشین جلوگیری میکنند همچنین این مدل کفش ها برای استفاده در فصل بهار و تابستان هم مناسب هستند و میتوانید برای کارهای روزمره ی خود از آن استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که پوشیدن این مدل ها با لباس های رسمی اصلا فکر خوبی نیست.
پیشنهاد مقاله: کفش تابستانی مردانه و ویژگی های آن
7: کالج اسلیپر
کالج اسلیپر راحت ترین مدل کفش کالج مردانه است که هیچ بند و جزئیات تزئینی روی آن وجود ندارند و اغلب از جنس چرم تهیه میشوند و پاشنه ی نسبتا کوتاهی دارند و برای موقعیت های غیر رسمی استفاده میشوند.
8: کالج اسپادریلس
کالج های اسپادریلس از جنس پارچه یا کتان تولید میشوند و برای فصل بهار و تابستان مناسب هستند و پاها را کاملا خنک نگه میدارند.
9: کالج آرلان
کفش کالج مردانه آرلان یک کالج سبک و راحت است که دارای دوخت ظریف و روزنه های کوچکی در روی کفش میباشد و همین دوخت متفاوت باعث ظرافت بیشتر این مدل شده است. زادگاه اصلی این مدل کالج ها را به کشور نروژ نسبت میدهند.
10: کالج وایلداسمیت
کالج های وایلداسمیت معمولا از جنس جیر ساخته میشوند و وجود یک دوخت عمودی روی پنجه ی کفش، آنرا از سایر کالج ها متمایز میکند. این مدل ها در بین جوانان انگلستانی محبوبیت زیادی دارند.
کالج ها از چه موادی تولید میشوند؟
کالج ها در گذشته فقط از جنس جیر تولید میشدند اما با گذر زمان و پیشرفت صنعت کفاشی، متریال هایی مثل چرم طبیعی، چرم مصنوعی و چرم نابوک هم به چرخه ی تولید کالج ها اضافه شدند و امروزه مدل های مختلفی از کالج ها با این مواد ساخته میشوند. کالج های چرمی اغلب در رنگ های پرکاربرد مشکی و قهوه ای تهیه میشوند و برای استایل های رسمی تر انتخاب فوق العاده ای هستند در مقابل کالج های جیر یا نابوک عموما در طیف رنگی گسترده ای تولید میشوند و برای استایل های اسپرت و کژوال گزینه ی خوبی هستند.
پیشنهاد مقاله: تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی
دلیل محبوبیت زیاد کفش کالج چیست؟
با نگاهی به گذشته و تاریخ کشورهای مختلف متوجه خواهید شد که انواع مختلف کالج ها در بین مردم محبوبیت چشمگیری داشته است. دلایل زیادی برای این محبوبیت وجود دارد از جمله اینکه میتوان آنها را با هر لباسی ست کرد یعنی هم با شلوار های جین و هم با شلوار های کتان و پارچه ای. یکی دیگر از دلایل ترند بودن کالج ها این است که کفش هایی فوق العاده راحت و جذابی هستند که میتوان در هر فصلی و برای هر موقعیتی از آنها استفاده کرد.
نحوه ی استایل کردن کفش کالج مردانه
به طور کلی کفش های کالج با هر لباسی به راحتی ست میشوند و برای موقعیت های مختلفی مثل قرارهای کاری و اداری، مراسم عروسی و ختم، قرارهای دوستانه و کارهای روزمره مناسب هستند و اگر اصول استایل کردن و ترکیب رنگ ها را بلد باشید میتوانید یک استایل حرفه ای و بی نظیر داشته باشید.
کالج های چرم در رنگ های مشکی و قهوه ای تیره برای موقعیت های رسمی با یک دست کت و شلوار انتخاب بی نظیری هستند همچنین میتوانید این رنگ ها را با شلوار های پارچه ای و پیراهن سفید در فصل تابستان استایل کنید و از جذابیت این ترکیب لذت ببرید.
اگر اهل استایل های اسپرت و کژوال هستید اصلا نگران نباشید چون برای شما هم کالج های رنگی مختلفی وجود دارند که با آیتم هایی مثل کیف، کمربند، و کلاهتان به راحتی ست میشوند. میتوانید از پیراهن های نخی و رنگ روشن و شلوار های کتانی به همراه یک جفت کفش کالج مردانه یک استایل شیک و خنک در تابستان داشته باشید یا با بلوز های یقه دار و شلوار های جین برای فصل های سرد آماده شوید.
پیشنهاد مقاله: آشنایی با بوت و نیم بوت چرم مردانه
کلام آخر
به طور کلی انواع مختلفی از کالج های مردانه و زنانه وجود دارند که در هر فصلی و هر موقعیتی قابل استفاده هستند. این کفش های کلاسیک و محبوب سال های زیادی برای تکمیل استایل های افراد به کار رفته اند و همیشه براساس مد و فشن جهانی پیشرفت کرده اند و با اینکه سال های زیادی از تولید اولیه ی آنها میگذرد اما همچنان ثابت کرده اند که باز هم میتوانند به حیات خود ادامه دهند. ما در این مقاله به اختصار تاریخچه ی کفش کالج مردانه و انواع آن را بیان کردیم امیدوارم این مطالب برایتان مفید بوده باشد. برای خرید کفش مردانه و کفش زنانه به فروشگاه ما مراجعه کنید.