چرم طبیعی از گذشته های دور تا الان یکی از اصلی ترین و مهمترین متریال های مورد استفاده در تولید کیف و کفش بوده و امروزه به دلیل افزایش نیاز مردم و پیشرفت صنعت کفاشی، علاوه بر چرم طبیعی، از متریال های دیگری مانند انواع پارچه ها و چرم های مصنوعی، برای تهیه ی این محصولات استفاده میشود و همین موضوع دغدغه ی افراد برای تشخیص تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی را افزایش داده است. قبل از هرچیزی توضیحات مختصری در مورد چرم طبیعی و مصنوعی و مزایا و معایب هرکدام ارائه میکنیم تا با این دو ماده بیشتر آشنا شوید پس در ادامه همراه کفش کرال باشید.

چرم طبیعی چیست؟

چرم طبیعی

این ماده ی گرانبها و با ارزش از فرآوری پوست حیواناتی مثل گاو، گوسفند، گوساله، بز، شتر و مار به دست می آید که انواع مختلفی دارد و هر کدام از این نوع چرم ها در تهیه ی محصولات متنوعی کاربرد دارند و یکی از این محصولات انواع کفش های چرمی هستند که محبوبیت فراوانی در میان مردان و زنان خوش استایل دارند. میتوانید برای آشنایی با انواع چرم طبیعی و ویژگی های آن، به این مقاله مراجعه کنید.

ویژگی های چرم طبیعی

1: انعطاف پذیری بالا

2: وزن سنگین

3: قابلیت تنفس بالا

4: قابلیت جذب رطوبت

5: داشتن رنگ طبیعی

6: مقاومت در برابر آتش

7: گران قیمت بودن

چرم مصنوعی چیست؟

چرم مصنوعی

چرم مصنوعی ماده ای مشابه چرم طبیعی است که معمولا از پلاستیک و پلی اورتان ساخته میشود و طی فرایندهایی، رنگ آمیزی و آماده ی تولید محصولات مختلف میشود از جمله ی این محصولات انواع کفش های مردانه و زنانه هستند که در طیف گسترده ای از طرح ها و رنگ ها تولید و مصرف میشوند. با گسترش صنعت کفاشی و ورود چرم های صنعتی به چرخه ی تولید، آگاهی از تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی یک امر ضروری محسوب میشود بنابراین ما در اینجا نحوه ی تشخیص چرم طبیعی و چرم مصنوعی را توضیح خواهیم داد.

ویژگی های چرم مصنوعی

1: داشتن قیمت مناسب

2: تنوع رنگ و طرح زیاد

3: عدم آسیب به حیوانات

4: سهولت استفاده هنگام تولید محصولات

5: مقاوم در برابر رطوبت

6: داشتن وزن سبک

7: عدم مقاومت در برابر آتش و گرما

مزایا و معایب استفاده از چرم طبیعی در تولید کفش و محصولات چرمی

یکی از مهمترین مزایای استفاده از چرم طبیعی در تولید محصولات مختلف، کیفیت، دوام و ماندگاری آن است که باعث شده این محصولات به ویژه کیف و کفش های چرمی، طرفداران زیادی داشته باشند اما در مقابل، همین ویژگی باعث گران قیمت شدن محصولات چرمی شده و میتوان گفت یکی از معایب و مشکلات چرم طبیعی همین موضوع میباشد.

یکی دیگر از مزایای چرم طبیعی، اصالت و زیبایی محصولات آن میباشد به طوری که این ماده ی ارزشمند در طول تاریخ و با وجود تغییرات صنعت مد، همچنان جایگاه و جذابیت خود را حفظ کرده است و میتوان گفت محصولات چرم طبیعی قدمت چند هزار ساله دارند درحالی که چرم های صنعتی در چند سال اخیر وارد کارگاه های تولید کفش شده اند و همین مورد اولین تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی به شمار میرود.

محصولاتی که از چرم طبیعی تولید میشوند نیاز به رسیدگی و مراقب زیادی دارند تا با گذر زمان پوسته پوسته نشوند یا تغییر شکل ندهند بنابراین ممکن است بعضی افراد این مورد را یک مشکل و محدودیت برای داشتن محصولات چرم اصل به حساب بیاورند.

چرم طبیعی به دلیل اینکه از پوست موجود زنده به دست آمده، قابلیت تنفس هوا دارد و کفش هایی که از این ماده تهیه میشوند با داشتن این ویژگی منحصربه فرد، بهترین گزینه برای استفاده ی روزمره و طولانی مدت هستند چون از ایجاد بوی نامطبوع پا جلوگیری میکنند. برای خرید کفش مردانه روزمره میتوانید به فروشگاه کرال شوز مراجعه کنید.

چرم طبیعی انعطاف پذیری بالایی دارد و در مقابل شکسته و پوسته شدن کاملا مقاوم است. یکی دیگر از مزایای چرم طبیعی آتش زا نبودن آن است.

در مقابل مزایای زیاد چرم طبیعی، معایبی هم وجود دارد که نباید آن ها را نادیده گرفت. یکی از معایب استفاده از چرم طبیعی در تولید کیف و کفش این است که باید حیوانات زیادی کشته شوند تا نیازهای جمعیت رو به رشد جوامع برطرف شود و این موضوع اصلا بابل میل طرفداران محیط زیست و حیوانات نمی باشد.

پیشنهاد مقاله: کفش چرم تبریز و ویژگی های آن

مزایا و معایب استفاده از چرم مصنوعی در تولید محصولات مختلف

یکی از مهمترین مزایای چرم مصنوعی این است که هیچ آسیبی به حیوانات نمیرساند چون از مواد صعنتی تهیه میشود اما در مقابل ممکن است وجود مواد شیمیایی در ترکیبات آن باعث آسیب به محیط زیست شوند چون تجزیه شدن این ترکیبات شیمیایی و نفتی سالیان سال طول میکشد بنابراین همین مسئله مهمترین تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی به شمار میرود چون چرم طبیعی از موجود زنده ساخته شده و دوباره به چرخه ی طبیعت برمیگردد و هیچ آسیبی به طبیعت و محیط زیست وارد نمیکند.

یکی دیگر از مزایای چرم مصنوعی عدم محدودیت در طرح و رنگ محصولات آن است. این ویژگی باعث شده تا هزاران طرح و رنگ کیف و کفش برای سلیقه ها و استایل های گوناگون تولید شود اما در مقابل کفش های چرم اصل تنوع رنگی محدودی دارند همین ویژگی میتواند یک روش برای نحوه ی تشخیص چرم طبیعی و چرم مصنوعی باشد.

محصولاتی که از جنس چرم مصنوعی تهیه میشوند قیمت مناسب تری دارند به همین دلیل اقشار مختلف جامعه میتوانند آنها را خریداری کنند از طرفی محصولات چرم مصنوعی به مراقبت و رسیدگی خاصی نیاز ندارند.

یکی دیگر از مزایای چرم مصنوعی سهولت برش و دوخت در هنگام تولید محصولات مختلف است و همین موضوع روند تولید و عرضه ی این محصولات را افزایش میدهد.

در مقابل مزایای ذکر شده، معایب قابل توجهی را میتوان برای محصولات چرم مصنوعی ارائه کرد از جمله اینکه چرم مصنوعی به دلیل استفاده از پلاستیک و مواد شیمیایی در تولید آن، در برابر آتش و گرما مقاومت ندارد و زود آتش میگیرد. از طرفی چرم مصنوعی قابلیت تنفس هوا ندارد بنابراین کفش هایی که از این ماده تولید میشوند باعث ایجاد بوی بد در طولانی مدت میشوند و به ویژه برای فصول گرم سال اصلا انتخاب خوبی نیستند.

نحوه تشخیص چرم طبیعی و چرم مصنوعی

امروزه با افزایش جمعیت و گسترش صنعت کفاشی، از انواع چرم های صنعتی برای تولید کفش استفاده میشود و همین موضوع چالشی بزرگ برای طرفداران محصولات چرم اصل ایجاد کرده و تشخیص تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی را برایشان دشوار کرده است. ما در اینجا با ذکر روش های مختلفی، به شما کمک خواهیم کرد تا این چالش را پشت سر بگذارید و مقایسه ی چرم طبیعی و چرم مصنوعی برایتان مشکلی نداشته باشد.

1: اصالت و شناسنامه دار بودن چرم طبیعی

اولین تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی این است که محصولاتی که از چرم طبیعی ساخته میشوند دارای نشان اصالت هستند، لذا هنگام خرید محصولات چرم طبیعی، از فروشنده بخواهید که شناسنامه ی محصول را نشان دهد تا از اصل بودن چرم اطمینان حاصل کنید.

2: توجه به بوی چرم

چرم طبیعی اغلب بویی شبیه به حیوانات دارد و شما میتوانید با بو کردن، به راحتی آن را تشخیص دهید در صورتی که چرم مصنوعی بوی مواد شیمیایی و پلاستیک میدهد.

3: مقاوم در برابر آتش و حرارت

چرم طبیعی در برابر گرما و حرارت کاملا مقاوم است و به هیچ وجه آتش نمیگیرد اما چرم مصنوعی چون از پلاستیک تولید شده، اگر در معرض آتش قرار بگیرد میسوزد.

4: قابلیت جذب رطوبت توسط چرم طبیعی

مهم ترین تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی این است که چرم طبیعی به دلیل اینکه از پوست یک موجود زنده تهیه شده، جذب رطوبت بالایی دارد بنابراین اگر چند قطره آب روی چرم طبیعی بریزید متوجه خواهید شد که بلافاصله جذب آن میشود اما چرم مصنوعی به دلیل وجود ترکیبات شیمایی و نفتی، قابلیت جذب آب و رطوبت ندارد.

5: برخورداری از سطح ناهموار و برآمده

هنگام خرید محصولات چرمی از جمله کیف و کفش، از لمس کردن سطح آن ها غافل نشوید چرا که یکی از اصلی ترین تفاوت های چرم طبیعی و مصنوعی، سطح متفاوت آنهاست. چرم طبیعی اغلب سطحی ناهموار و دارای برآمدگی های ریز و درشت میباشد درحالی که چرم مصنوعی رویه ی کاملا صاف و براق دارد. همچنین کفش های چرم حالت نرم و لطیف دارند به طوریکه با لمس کردن قابل تشخیص است اما کفش های چرم مصنوعی سطحی سفت و سخت دارند و معمولا انعطاف پذیری پایینی دارند.

6: گران قیمت بودن چرم اصل

چرم طبیعی به دلیل اینکه از پوست حیوانات تهیه میشود و فرآیند دباغی و فرآوری این نوع چرم بسیار زمان بر و دشوار است لذا محصولاتی که از چرم طبیعی تولید میشوند قیمت بالایی دارند اما محصولات چرم مصنوعی قیمت مناسب تری دارند. توجه به قیمت یکی از راه های تشخیص چرم طبیعی و مصنوعی است اما روش تضمینی نیست.

7: پرزدار بودن پشت چرم طبیعی

با کمی دقت متوجه خواهید شد که پشت چرم طبیعی حالتی پرزدار و مخمل مانند دارد اما چرم مصنوعی اینگونه نیست و پشت آن دارای تارو پودهای بافته شده و منظمی است که توسط دستگاه های تولید ایجاد شده است و صنعتی بودن آنرا به خوبی نشان میدهد.

8: سنگین وزن بودن چرم اصل

چرم اصل معمولا وزن بیشتری نسبت به چرم های صنعتی و مصنوعی دارد لذا هنگام خرید کفش حتما به این نکته دقت داشته باشید که اگر محصولی که انتخاب کردید وزن سنگین تری دارد احتمال زیاد از چرم اصل تهیه شده است اما اگر وزن آن سبک بود از چرم مصنوعی تهیه شده است.

9: دوام و ماندگاری بالا

چرم طبیعی کیفیت و دوام بیشتری نسبت به چرم مصنوعی دارد و محصولات چرم طبیعی نیز ماندگاری بالاتری نسبت به محصولات چرم های صنعتی دارند.

10: بافت ناهمسان چرم طبیعی

هنگام مقایسه ی چرم طبیعی و چرم مصنوعی متوجه خواهید شد که بافت قسمت های مختلف چرم طبیعی کاملا متفاوت و غیریکنواخت است و وجود همین بافت های ناهمسان باعث شده تا وقتی آن را در معرض نور قرار میدهید در همه ی قسمت های آن به یک اندازه منعکس نشود چون بعضی قسمت های آن ضخیم تر است درحالی که چرم مصنوعی کاملا متفاوت است و سطح آن همسان و ضخامت همه ی قسمت های آن به یک اندازه است و همین موضوع باعث شده تا انعکاس نور در همه ی قسمت های چرم مصنوعی به یک اندازه باشد.

سخن پایانی

امروزه با پیشرفت صنعت مد و گسترش صنعت کفاشی، احساس نیاز به کفش نیز افزایش یافته است و با توجه به اینکه تنها چرم طبیعی پاسخگوی این نیاز نبود، لذا تولیدکنندگان با تولید انواع چرم های صنعتی این نیاز را برطرف کرده اند. با توجه با اینکه در برخی موارد تشخیص محصولات چرم اصل و مصنوعی کار بسیار دشواری است، ما در این مقاله با آگاهی از این موضوع سعی کردیم تا روش هایی برای تشخیص تفاوت چرم طبیعی و چرم مصنوعی برای شما ارائه کنیم. روش های زیادی برای این کار وجود دارند از جمله اینکه چرم طبیعی وزن بیشتری نسبت به چرم مصنوعی دارد همچنین این نوع چرم قابلیت تنفس هوا و جذب رطوبت دارد ولی چرم مصنوعی این ویژگی ها را ندارد. فروشگاه کرال شوز مجموعه ای از باکیفیت ترین کفش های چرم طبیعی مردانه و زنانه را تولید کرده و با کمترین سود به مشتریان خود عرضه می کند شما هم میتوانید برای خرید کفش چرم طبیعی مردانه به فروشگاه ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *