انتخاب بهترین واکس کفش چرم، میتواند جز دغدغه های همیشگی افرادی باشد که به محصولات چرم طبیعی علاقه مند هستند و همیشه از آنها استفاده میکنند. همانطور که میدانید کفش های چرمی برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر خود، همیشه نیازمند مراقبت هستند. یکی از مهمترین و بهترین روش های مراقبت از کفش های چرم طبیعی، استفاده ی اصولی و درست از واکس است که باعث میشود کفش های چرم در برابر آسیب های مختلف مقاوم باشند. شاید برای شما هم این سوالات پیش بیاید که چه ضرورتی برای استفاده از واکس وجود دارد؟ بهترین واکس برای کفش چرمی چه واکسی است؟ واکس ها از چه متریال هایی ساخته میشوند؟ ما در این مقاله به همه ی این سوالات پاسخ خواهیم داد تا به شما کمک کنیم به بهترین شکل ممکن از محصولات چرمی خود محافظت کنید.
واکس چرم از چه موادی تهیه میشود؟
به طور معمول واکس ها در گذشته از مواد نفتی مثل پارافین، و بیزین (نوعی موم ترکیبی) ساخته میشدند که معایب و مشکلات متعددی را به دنبال داشتند از جمله بوی بد نفت، آسیب زدن به چرم به دلیل وجود مواد نفتی و شیمیایی. اما امروزه اکثر واکس ها از مواد طبیعی و گیاهی مثل موم زنبور عسل، نرم کننده های طبیعی، روغن های گیاهی مثل پالم، کنجد، کوهانه گردو و جوجوبا تهیه میشوند که هیچ گونه بوی بد و خطری برای محصولات چرمی ندارند به همین دلیل به عنوان بهترین واکس کفش چرم محبوبیت زیادی در بین مصرف کنندگان دارند. این نوع واکس ها به دلیل وجود مواد طبیعی در آنها، از تغییر رنگ چرم و آسیب به بافت آن جلوگیری میکنند و باعث نرمی و لطافت مطلوب کفش های چرمی میشوند. همچنین واکس ها با ایجاد یک لایه ی محافظ قوی روی چرم، از نفوذ رطوبت و گرد و غبار نیز جلوگیری میکنند.
پیشنهاد مقاله: با روش صحیح واکس زدن کفش چرم آشنا شوید!
اصلی ترین ویژگی های بهترین واکس کفش چرم
- محافظت مطلوب از چرم در برابر رطوبت و نفوذ آب
- جلوگیری از ایجاد لکه و کثیفی روی کفش های چرمی
- محافظت از محصولات چرمی در برابر آسیب های محیطی و خراشیدگی
- قدرت نرم کنندگی بالا و جلوگیری از خشکی و پوسته پوسته شدن چرم
- حفظ رطوبت و مواد مغذی مورد نیاز چرم
انواع واکس چرم بر اساس کاربرد
به طور کلی واکس های کفش چرم بر اساس کاربرد های مختلفی که دارند، به 6 دسته ی کلی تقسیم میشوند که در ادامه آنها را شرح میدهیم پس تا پایان همراه کفش کرال تبریز باشید.
-
واکس تمیز کننده
واکس های تمیز کننده، وظیفه ی پاک کردن و از بین بردن آلودگی ها و گرد و غبار سطح کفش چرم مردانه را بر عهده دارند که به صورت جامد و فوم در دسترس هستند. قبل از استفاده از واکس های براق کننده و نرم کننده، باید با استفاده از واکس های تمیز کننده، تمام آلودگی های کفش را از بین برد تا ماندگاری واکس های دیگر افزایش یابد.
-
واکس ضد آب
همانطور که میدانید رطوبت یکی از مهمترین عواملی است که به شدت به بافت چرم آسیب میزند لذا باید از کفش های چرمی خود به خوبی مراقبت کنید تا در معرض رطوبت قرار نگیرند. یکی از راه های جلوگیری از نفوذ رطوبت، استفاده از واکس ها و اسپری های ضد آب هستند که با ایجاد یک لایه ی محافظ و ضد آب، از نفوذ رطوبت به بافت چرم جلوگیری میکنند. همچنین واکس های ضد آب به عنوان بهترین واکس کفش چرم جیر و نابوک و بوت ها و نیم بوت های زمستانی عمل میکنند.
-
واکس نرم کننده
با توجه به اینکه چرم یک ماده ی طبیعی است، اگر در معرض عوامل محیطی قرار گیرد، با گذر زمان رطوبت و چربی های مورد نیاز خود را از دست میدهد و خشک و سفت میشود. لذا برای جلوگیری از خشک شدن کفش های چرمی، باید از نرم کننده های چرم استفاده کرد. این نرم کننده ها رطوبت مورد نیاز چرم را تامین میکنند و لطافت و انعطاف پذیری آنرا افزایش میدهند. همچنین واکس های نرم کننده برای کفش های چرمی تنگ نیز گزینه ی مناسبی هستند.
پیشنهاد مقاله: نرم کردن چرم خشک در خانه با 11 روش آسان
-
واکس براق کننده
واکس های براق کننده جز راحت ترین و کاربردی ترین واکس هایی هستند که در هر شرایطی به راحتی و بدون نیاز به لواز خاصی قابل استفاده هستند. این نوع واکس ها همانطور که از نامشان مشخص است، کفش های چرمی را براق و درخشان میکنند. همچنین توجه داشته باشید اگر از واکس های براق کننده به صورت طولانی مدت استفاده کنید، ممکن است منافذ چرم را مسدود کرده و باعث خشک شدن آن شوند.
-
واکس ضد لکه
واکس های ضد لکه برای کفش هایی که به دلیل نوع خاص چرمشان، مستعد لک شدن هستند، مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع واکس ها به عنوان بهترین واکس کفش چرم، با ایجاد یک پوشش ضد لک روی چرم، از کثیفی و لک شدن آن جلوگیری میکنند.
-
واکس تغذیه کننده
استفاده از واکس های تغذیه کننده برای کفش های چرمی از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که با رطوبت رسانی و تامین مواد مغذی سطح چرم، به حفظ لطافت و انعطاف پذیری کفش کمک میکند.
انواع واکس ها براساس بافت و شکل ظاهری
- واکس جامد: واکس های جامد جز قدیمی ترین و شناخته شده ترین واکس های چرم هستند که به عنوان بهترین واکس کفش چرم شناخته میشوند. استفاده از این نوع واکس ها، به دلیل کثیف کاری و نیاز به وسایل مختلف، کمی سخت است به همین دلیل امروزه استفاده از واکس های جامد کمتر شده است.
- واکس اسپری: این نوع واکس ها به صورت مایع و در یک ظرف اسپری مخصوص به فروش میرسند. هنگام استفاده از این نوع واکس ها باید توجه کنید که از فاصله ی 15 سانتی متری و به صورت یکدست به کفش اسپری کنید. کار کردن با واکس های اسپری نیاز به هیچ وسیله ی خاصی ندارد و علاوه بر این هیچ گونه کثیفی کاری و سختی هم ندارد اما باید دقت کنید که آنرا به صورت یکسان به همه ی کفش بزنید و سپس اجازه دهید به مدت 1 الی 2 ساعت کامل خشک شود.
- واکس مایع: واکس های مایع نیز جز کاربردی ترین واکس های چرم هستند که میتوان آنها را با استفاده یک اسفنج یا پد مخصوص بر روی کفش یا هر محصول چرمی دیگری زد. این نوع واکس ها بیشتر حالت براق کنندگی دارند.
- واکس کفی یا فومی: یکی دیگر از رایج ترین واکس های کفش چرم، واکس های کفی یا فومی هستند که به صورت کف روی کفش اسپری میشوند و با استفاده از پد های مخصوصی پاک میشوند.
بهترین واکس برای کفش چرمی
با توجه به اینکه مدل های متنوعی از واکس ها در بازار موجود هستند، شاید برایتان سوال پیش بیاید که بهترین واکس کفش چرم کدام است؟ باید بگوییم که واکس های جامد و کرمی، همیشه جز بهترین واکس ها برای انواع کفش مردانه بوده اند. این نوع واکس ها با ایجاد لایه های محافظ روی چرم، به حفظ لطافت و براقیت آن کمک میکنند علاوه بر این از خشکی و ترک خوردن چرم نیز جلوگیری میکنند.
پیشنهاد مقاله: چگونه از ترک خوردن کفش چرم جلوگیری کنیم؟
سخن پایانی
همانطور که گفته شد کفش های چرمی در صورت عدم رسیدگی و مراقبت، ممکن است در طولانی مدت زیبایی و لطافت اولیه ی خود را از دست بدهند و خشک و فرسوده شوند. برای جلوگیری از این اتفاقات ناخوشایند و افزایش طول عمر کفش، باید از واکس چرم استفاده کنید. همچنین استفاده از واکس های مناسب برای هر نوع کفشی ضروری است. مثلا شما نمیتوانید واکس های رنگ مشکی را برای کفش های رنگ روشن مثل عسلی استفاده کنید علاوه بر این واکس های مخصوص کفش برای محصولات چرمی دیگر مثل کیف و کمربند مناسب نیستند. بنابراین استفاده از بهترین واکس کفش چرم، برای محافظت از آنها اهمیت زیادی دارد. همانطور که گفتیم واکس ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای کفش هایی با جنس و رنگ متفاوت، قابل استفاده هستند.